Een nieuwe telefoon

Deze specificaties komen voornamelijk aan bod bij het kopen van een nieuwe telefoon. Voor vele een belangrijke aankoop, aangezien er dagelijks gebruik van wordt gemaakt. Ieder telefoon voldoet meestal van een aantal basiskenmerken, dus dat het een aantal apps standaard heeft, foto’s kan maken en de touchscreen (er zijn wel nog steeds telefoons zonder touchscreen). Het voordeel van de telefoonmarkt is dat er diverse segmenten zijn en dat voor ieder budget een telefoon gehaald kan worden. Een goede telefoon is daarom ook niet zomaar gevonden, ga je voor basisfunctionaliteiten of juist naar de functionaliteiten naar jouw eigen wens? 

Wij zijn op onderzoek gegaan welke eisen een smartphone moet hebben voor de meest mensen. Mocht je al een telefoon hebben gevonden met de gewenste kenmerken, dan is dit helemaal top. Vergeet niet om een ideaal abonnement erbij te kiezen! 

Helder beeldscherm

Een belangrijk kenmerk van een telefoon is de helderheid van het beeldscherm. Het scherm moet in daglicht goed zichtbaar zijn, maar in het donker niet te fel. Dit wordt allemaal aangegeven met het aantal pixels en bepaald de scherpheid van het beeld. Er zijn diverse schermen zoals een OLED of LCD scherm. De moderniteit van de beeldschermen spat er tegenwoordig vanaf. Niet alleen de grootte, maar ook de diversiteit. Video’s kunnen in zeer scherpe resolutie bekeken worden en games worden met kwaliteit uitgelezen. 

Geheugen

Een kenmerk waar je in eerste instantie niet direct aan zou denken, maar wel een belangrijk segment. Dit is namelijk het geheugen van de telefoon. Hoe groter het geheugen, hoe meer je kunt opslaan. Dit heeft ook betrekking op downloads van apps, bestanden en dergelijke. Dit wordt het RAM geheugen genoemd en er zijn modellen met meer dan 6 gigabyte geheugen. Goedkope telefoons liggen rond de 1 a 2 GB geheugen. 

Krachtbron

Een kenmerk dat samen gepaard gaat met het geheugen is de processor. Dit is de krachtbron die ervoor zorgt dat jouw telefoon binnen no time opgestart is en apps heeft geopend en dergelijke. Hoe beter de processor, hoe sneller de telefoon zal zijn. Voor beide gevallen kun je het beste advies vragen aan een expert of zoek voor jezelf op hoeveel RAM geheugen je wilt hebben en hoeveel hertz de processor moet zijn.

Fotografie

Het maken van een goede foto is voor sommigen niet meer genoeg. Dit wordt ook overgenomen door de ontwikkelaars en de camera heeft functionaliteiten waarvan sommige zo perfect zijn, dat het soms niet te geloven is dat het door een telefoon is gemaakt. Het is dan ook dat een telefoon meerdere camera’s heeft op een telefoon. Waar vroeger standaard een camerastand opstond, heb je nu camera aan de voorkant en meerdere lenzen aan de achterkant voor het perfecte plaatje, die je kan delen met Instagram of Snapchat stories

Prijs 

Zoals hierboven al genoemd werd verschilt de prijs enorm per model/merk. Wat is nu echt een goede telefoon. Dat is niet te zeggen omdat iedereen hier een andere mening over heeft. Ben jij al tevreden met een telefoon van 250 euro of wil je de nieuwste Apple voor meer dan 1.000 euro? Bekijk, vergelijk en kom achter jouw favoriete merk en model. Dan weet jij wat je betaald voor de perfecte telefoon! 

Terug naar Telefoon
Tradetracker-rendement-website