Wat is Facebook Messenger?

Facebook Messenger is een app ontwikkeld door Facebook, het is een app waarmee je chatberichten kunt sturen in Facebook. Wil je deze berichten lezen op je mobiele telefoon? Dan dien je de Facebook Messenger app te downloaden. Door middel van de app kun je chatberichten versturen zonder de Facebook app te openen.

Hoe werkt Facebook Messenger?

We weten nu wat Facebook Messenger is, maar hoe werkt het nou? Met de Messenger app kun je privéberichten sturen naar andere Facebook gebruikers. Je vrienden krijgen direct een melding op hun mobiele telefoon waardoor ze sneller kunnen reageren op je berichten. Wanneer je de Facebook messenger app opent zie je meteen al je chatberichten in één oogopslag.

Groepsgesprekken

Naast privégesprekken kun je in de Facebook Messenger app ook groepsgesprekken starten. Dit doe je door in de Messenger app rechtsboven op groepen te klikken en vervolgens op groep maken. Voeg leden toe in je groep, geef je groep een naam en voeg eventueel een groepsafbeelding toe om de groep makkelijk te vinden.

Whatsapp vs Facebook Messenger

Facebook Messenger en Whatsapp zijn beide apps voor het versturen van chatberichten. Beide applicaties zijn in beheer van Facebook en gratis te downloaden via de app store. Om daadwerkelijk berichten te versturen via de app heb je een werkende internetverbinding nodig. Maar wat zijn nou de verschillen?

  • Bij het aanmaken van een Facebook account heb je automatisch een Messenger account, je hebt dus alleen de inloggegevens nodig.
  • Voor het gebruik van Whatsapp heb je een werkend gsmnummer nodig, dit account kan ook maar op een apparaat gebruikt worden.
  • Op Whatsapp kan je zien hoe laat de persoon die je probeert te bereiken voor het laatst online was.
  • Op Whatsapp kun je je status instellen.
  • Facebook Messenger heeft geen limit wanneer het aan komt op het versturen van foto’s of video’s.

Je download de Facebook Messenger app gratis in de appstore.

Terug naar Facebook
Tradetracker-rendement-website