Waar let je op tijdens het schrijven van een Facebook post?

1. Wees jezelf

Zorg dat je persoonlijk overkomt naar je volgers. Schrijf het bericht op de manier dat je het ook zou sturen naar je vrienden of kennissen. Je zal hiermee sneller een band creëren met je doelgroep.

2. Wees actueel

Speel met je post in op de actualiteit, speel in op iets wat nu gebeurt. Is het bijna valentijnsdag? Maak hier gebruik van. Is er een leuke internet meme die je kunt relativeren naar jouw post, maak hier gebruik van. Je volgers moeten meteen weten waar je bericht over gaat en hier op willen reageren. Dus zorg dat het onderwerp aansluit bij je doelgroep.

3. Maak gebruik van foto’s en/of video’s

Maak je post aantrekkelijk door gebruik te maken van foto’s en/of video’s. Op deze manier blijft het bericht beter hangen en is er meer kans dat je volger stopt met scrollen om het bericht daadwerkelijk te lezen.

Maak je gebruikt van Instagram? Zorg ervoor dat je deze foto’s automatisch plaatst op Facebook, op deze manier krijg je zo’n 23% meer likes en reacties dan wanneer je direct via Facebook plaatst.

4. Kort en krachtig

Zorg ervoor dat je Facebook post kort en krachtig is. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat een Facebook post met een maximum van 80 leestekens tot wel 66% meer respons krijgt.

5. Roep aan tot actie

Creëer meer interactie met je volgers door vragen te stellen in je post. Of roep je volgers op tot actie. Voor welke kleur ga jij? Hoe zou jij het combineren? Meld je nu aan!

Een perfecte tip die bestaat niet! Onderzoek en ervaar zelf wat voor jouw werkt. We hopen dat je met deze tips weer een stukje verder op weg kunt bij het schrijven van je Facebook post.


 

Terug naar Facebook
Tradetracker-rendement-website