Videobellen via Facebook Rooms

Videobellen via Facebook Rooms kan via de Facebook Messenger app of via de Messenger-webapp. Een gesprek starten kan door het volgen van onderstaande stappen:

  • Open de Facebook Messenger-(web)app
  • Tik op het tabblad ‘mensen’
  • Tik vervolgens op ‘een ruimte maken’

Is dit de eerste keer? Dan kies je eerst voor de optie ‘proberen’.

Als deze stappen gevolgd zijn wordt er een ruimte aangemaakt, deze ruimte kun je vervolgens delen met je vrienden. Je vrienden kunnen op de link klikken en hiermee deelnemen aan je videochat. Heb je geen Facebook account? Geen probleem, ook dan kun je deelnemen aan het videogesprek door middel van de link.

Is het videocamera-icoontje grijs gekleurd? Dan is de persoon die je probeert te bereiken op dit moment niet beschikbaar. Is het icoontje blauw? Dan is de persoon wel beschikbaar en kun je het gesprek starten door te klikken op het icoontje.

Messenger Rooms

Je weet nu hoe je een Messenger Room begint, maar wat is het nou eigenlijk? Een Messenger Room is ook wel een ‘kamer’ op Facebook. Deze kamer kun je delen met maximaal 49 anderen en zo met z’n allen deelnemen aan een groepsvideogesprek. Je kunt deelnemen aan een Room via de desktop op je computer of via de app op je mobiel. Tijdens het videogesprek kun je via je mobiel verschillende filters gebruiken, spelletjes spelen of je achtergrond veranderen. Bij Rooms op je computer is de mogelijkheid tot deze filters er niet.

Privacy

De videogesprekken binnen Facebook Messenger zijn nog niet end-to-end versleuteld. End-to-end versleuteld wilt zeggen dat alleen de zender en ontvanger de inhoud kunnen lezen, dat is in dit geval dus niet zo.

Nu weet je wat Facebook Rooms is en hoe je een eigen ruimte maakt. Wie ga jij uitnodigen voor je eerste videochat?

Terug naar Facebook
Tradetracker-rendement-website