Wat is Facebook?

Facebook is een online social media platform. Het platform heeft maar liefst 1,62 miljard gebruikers en is daarmee razend populair. Op Facebook deel je wat je aan het doen bent, voeg je bekenden toe of maak je nieuwe vrienden. Lees wat je vrienden aan het doen zijn in de tijdlijn of laat weten wat jij aan het doen bent door middel van een Facebook post.

Communiceren op Facebook

Facebook draait om communicatie. Communiceren kan via een post waar al je vrienden op kunnen reageren, maar het kan ook via een privéberichtje dat alleen gericht is aan die ene vriend. Je kunt communiceren met je vrienden, bekenden of familie, maar het platform kan ook zakelijk gebruikt worden. Wist je overigens dat je ook kunt bellen via het internet!  

Online vriendschappen

Facebook is een sociaal netwerk waar je een profiel aanmaakt en informatie over jezelf deelt, denk aan hobby’s, interesses of leuke uitstapjes. Door middel van Facebook kun je een vriendschapsverzoek sturen naar een bekende en zo een online vriendschap starten. Je kunt nu alles wat je aan het doen bent delen met deze bekende, ook kun je zien wat zij aan het doen zijn.

Vind ik leuk

Op Facebook kun je een bericht ‘leuk vinden’. Dit wordt ook wel ‘liken’ genoemd. Dit doe je door middel van een duimpje omhoog. Een bericht kun je ook beoordelen door middel van een emoji: ‘geweldig’, ‘grappig’, ‘verbluffend’, ‘verdrietig’ of ‘boos’. Naast een bericht kun je ook een pagina leuk vinden, denk hierbij aan de pagina van je favoriete webshop of je favoriete artiest.

Ontdek het zelf

Facebook heeft nog veel meer mogelijkheden. Maak deel uit van een groep, nodig vrienden uit voor je evenement of verkoop je oude items op Marketplace. Maak een account aan, voeg je vrienden toe en ontdek het zelf!

Tradetracker-rendement-website