Wat is Instagram direct?

Instagram Direct is een privé chatberichten functie van Instagram. De privé berichten van Instagram worden ook wel DM’s genoemd, dit staat voor Direct Messages. Je kunt via deze functie berichten uitwisselen met je volgers, dit kan een-op-een of in een select groepje. Deze berichten kunnen afbeeldingen of video’s bevatten die je maakt of uploadt vanaf je galerij maar het kunnen ook instagram-profielen, berichten die je ziet in je overzicht of verhalen van anderen zijn. Niet iedereen kan je privé berichten sturen, wanneer iemand die jij niet volgt je een bericht stuurt komt dit bericht terecht in je berichtverzoeken.

Hoe werkt Instagram direct?

Instagram Direct is een functie die zich bevindt in de Instagram app. Op je nieuwsfeed zie je rechtsboven naast het plusje en hartje een pijltje staan in de hoek. Via het pijltje kom je terecht in je berichten inbox. Hier zie je al je chats, gesprekken en berichtverzoeken. Bovenin de hoek zie je een cameraatje en een vel papier met een potloodje. Wanneer je op het vel papier met het potloodje klikt kun je een nieuw chatbericht versturen. Je kunt dit bericht versturen aan één van je volgers of naar meerdere tegelijk. Daarnaast kunnen mensen reageren op jouw Instagram Story, dit bericht verschijnt dan in jouw DM

Videobellen via Instagram

Op Instagram is er ook de mogelijkheid tot videobellen. Dit kan via de Instagram Direct functie, dit kan een-op-een of met maximaal 6 personen tegelijk.

Voor het voeren van een Instagram videogesprek open je de Instagram direct functie zoals hierboven beschreven, je opent een chatgesprek en klikt rechtsboven op het video-icoontje. De persoon die je probeert te bellen ontvangt hiervan een melding, zodra deze is geaccepteerd kun je beginnen met videobellen.

Wanneer je een-op-een aan het videobellen bent met een vriend kun je mensen toevoegen aan het gesprek, je tikt in de videochat op toevoegen en klikt de gebruiker aan die je wilt toevoegen aan het gesprek, ook deze krijgt een melding en zodra deze is geaccepteerd kunnen jullie videobellen.


 

Terug naar Instagram
Tradetracker-rendement-website