Wat is IGTV?

IGTV is een app die in 2018 geïntroduceerd is door Instagram voor het plaatsen van lange video’s. In het begin had je een aparte app nodig om lange IGTV video’s te bekijken, Instagram gebruikers zagen een IGTV voorbij komen in hun nieuwsfeed, konden deze voor 1 minuut bekijken en moesten de rest van de video verder bekijken in de IGTV app. Dit is al vrij snel gewijzigd naar de IGTV omgeving in plaats van de IGTV app, maar ook dit was niet optimaal. Door het pauze moment na 1 minuut haken veel Instagrammers af. Dit is niet langer het geval, vanaf heden kunnen lange Instagram video’s worden geüpload naar het Instagram feed waardoor je de video helemaal kunt bekijken.

Video’s maken voor IGTV is te duur

De IGTV button werd helaas op Instagram te weinig gebruikt, de gebruikers die gebruik maakte van IGTV deden dit vooral in de aparte app. Doordat het aantal gebruikers in de IGTV te laag is en het maken van een IGTV relatief duur was het vaak voor bedrijven of influencers niet rendabel om geld te investeren in het maken van een IGTV.

Van IGTV naar Instagram video

IGTV werd in eerste instantie geïntroduceerd als alternatief van onder andere Youtube. Er zijn twee redenen bekend waarom Instagram stopt met IGTV.

  1. IGTV heeft niet het gewenste resultaat dat ze gehoopt hadden te bereiken. De downloadresultaten van aparte app hebben ervoor gezorgd dat Instagram de app bestempeld als ‘niet succesvol’. Instagram heeft in totaal 1 miljard gebruikers, van deze gebruikers hebben slechts 7 miljoen gebruikers de IGTV app gedownload. Dit is ‘slechts’ 7%.

  2. De wijziging van het verdwijnen van IGTV zorgt ervoor dat Instagram gebruikers nu lange video’s kunnen bekijken in hun nieuwsfeed.

     

De IGTV app blijft wel bestaan onder de naam ‘Instagram TV’ als bestemming voor mensen met de bedoeling om video’s te kijken. Binnenkort kun je via de Instagram app een video uploaden tot wel zestig minuten.

Terug naar Instagram
Tradetracker-rendement-website