Unieke content

Instagram is een social media-app om mooie momenten vast te leggen en te delen met je volgers. Creëer een hechte band met je volgers door berichten te plaatsen waar je jezelf laat zien, wie jij bent en hoe jij bent. Laat spontane foto’s zien zonder de foto eerst te bewerken met een filter of photoshop. Een foto of onderschrift met een duidelijke boodschap of doel, een goede caption kan de foto nog meer laten spreken.

Heb jij een bedrijf? Laat dan zien hoe het achter de schermen in z’n werk gaat, dit hoeft niet allemaal perfect te zijn, zolang het maar echt is. Zo bouw je vertrouwen en een goede band op met je volgers.

Creëer interactie

Creëer interactie met je volgers, zet je volgers aan tot actie. Stel je volgers een vraag met betrekking tot je post waar ze dan weer op kunnen reageren. Laat ze meepraten onder je post over een actueel onderwerp of laat ze zelf met vragen komen. Deze kun je via de post zelf ontvangen, maar er zijn verschillende mensen die gebruik maken van de chatfunctie, Instagram direct

Consistentie

Consistentie is key. Op Instagram kan consistentie heel breed ingezet worden.

  • Frequentie: Op welke momenten en hoe vaak per week plaats jij een bericht?
  • Stijl: Zorg dat je posts bij elkaar passen, denk bijvoorbeeld aan het vaste kleurgebruik in je posts.
  • Kwaliteit: De kwaliteit van je foto is zeer belangrijk, je wilt niet dat je volgers de pixels van een foto kunnen tellen.
  • Indeling: Bedenk een vaste indeling voor het plaatsen van je foto’s.
  • Orginaliteit: Zorg dat je je foto’s afwisselt, foto’s plaatsen die allemaal op elkaar lijken gaat je volgers vervelen. Wissel af met leuke poses of plekjes voor je foto.

Maak het niet té commercieel

Als beginnend influencer wil je waarschijnlijk geld verdienen met je Instagram posts. Dat kan! Maar maak het niet té commercieel. Het vertrouwen van je volgers kan verdwijnen door al die bedrijven die je promoot. Volgers gaan al snel denken of je wel oprecht bent over het merk of doe je het alleen voor het geld?

Heb jij de perfecte post geplaatst op je Instagram feed? Deel deze dan in je story! Het kan dat door het algoritme van Instagram je volgers je foto niet te zien krijgen. Hopelijk heb je wat aan deze tips, veel succes!

Terug naar Instagram
Tradetracker-rendement-website