Wat zijn Instagram stories?

Instagram stories zijn foto’s, video’s of boomerangs die door Instagram-gebruikers gedeeld worden en 24 uur zichtbaar zijn voor haar volgers. Na 24 uur verdwijnen de foto’s automatisch van het profiel en kunnen deze worden opgeslagen in de hoogtepunten op je profiel. De foto’s die je deelt via stories kun je zelf versieren door middel van filters, gifjes, je locatie of stickers. Naast deze versieringen kun je ook een quiz houden met je volgers, een poll toevoegen of je volgers vragen laten insturen. Antwoorden kun je dan vinden via Instagram Direct

Instagram stories vs Snapchat stories

De social media-apps die op dit moment het populairst zijn gaan steeds meer op elkaar lijken. Zo hebben Facebook, Instagram, Snapchat en Whatsapp de mogelijkheid tot videobellen. Maar nu hebben ook al deze apps de mogelijkheid tot ‘stories’. Snapchat introduceerde in 2014 stories, een foto of video die je maakt en welke na 24 uur weer verdwijnt. In 2016 kwam ook Instagram met de mogelijkheid tot het plaatsen van stories. Maar wat zijn de verschillen? Hieronder worden enkele verschillen toegelicht.

  • Op Snapchat kunnen enkel de vrienden die jij hebt toegevoegd jouw story zien. Op Instagram kan iedereen jouw story bekijken. Mits je een privéaccount hebt natuurlijk dan moet je ook geaccepteerd worden voor je een story kunt bekijken.
  • Op Snapchat kun je niet zo maar een screenshot maken van een story, je naam wordt dan groen en degene die de story heeft geplaatst kan dan zien dat jij een screenshot hebt gemaakt.
  • Op Instagram kun je ook stories bekijken van bekende mensen, waarschijnlijk heb je er nog nooit over nagedacht om te kijken of deze toevallig ook snapchat hebben.
  • Snapchat heeft een voorsprong wat betreft de filters een leuke hondenfilter, een vervormd gezicht of een leuk masker zul je op Instagram niet snel voorbij zien komen.

Zoals je kunt lezen zijn de echte grote verschillen verdwenen. Instagram heeft de mogelijkheid tot story’s wel overgenomen van Snapchat maar ze blijven wel bezig met updates en de app steeds weer vernieuwen. Dus wie weet wat de toekomst nog allemaal gaat brengen.


 

Terug naar Instagram
Tradetracker-rendement-website