Volgers, likes en reacties

Om geld te verdienen met Instagram heb je veel betrokken volgers nodig. Je kunt beter 5000 betrokken volgers hebben dan 50.000 volgers die je account niet bezoeken. Het hebben van een band met je volgers is vaak belangrijker dan de hoeveelheid volgers. Vaak kijken bedrijven naar de engagement rate, hoeveel interactie heb jij met je volgers? Om de engagement rate te berekenen worden de likes, comments en shares gedeeld door het aantal volgers. 

Hoeveel likes weet jij eigenlijk te krijgen met jouw Instagram post en hoeveel mensen bekijken jouw Storie

Het is in het begin belangrijk om je zichtbaarheid te vergroten dit kan door berichten van andere influencers te liken en hierop te reageren. Instagram heeft een eigen chatfunctie, waarmee je met onbekende, bekende en in groepen kunt chatten. 

Hoe verdien je geld met Instagram?

In het begin zullen bedrijven jou nog niet benaderen voor samenwerkingen maar zul je hier zelf naar op zoek moeten. Maak het persoonlijk, stuur geen standaard mail naar bedrijven waar je mee wilt samenwerken maar laat weten wat juist jij te bieden hebt.

  • Betaalde samenwerking

een ‘influencer’ is iemand die een reputatie heeft opgebouwd op Instagram. De volgers van een influencer zien hem of haar als trendsetter en vertrouwen op haar expertise. Bedrijven kiezen er voor om met influencers samen te werken en hun producten te promoten via een betaalde samenwerking.

  • Affiliate marketing

affiliate marketing is wanneer iemand vanuit je account op een link van een ander bedrijf klikt en vervolgens daar een product koopt, jij krijgt hier dan een commissie voor.

Bij affiliate marketing laat je vaak het product zien met een eigen review, post of verhaal, zodat je volgers vervolgens ‘geïnfluencend’ worden en doorklikken naar het product.

  • Schrijf een eigen blog

Instagram is een perfect platform om te combineren met je eigen blog. Veel Instagrammers houden een eigen blog bij, in een blog kunnen zij veel meer over zichzelf kwijt. Bij vragen over een bepaald product kunnen je volgers doorgestuurd worden naar jouw blog.

Tradetracker-rendement-website